Retrotegels

Voor wanden en vloeren in vochtige ruimtes voldoen tegels uitstekend. Tegels kunnen goed tegen vocht en zijn ontzettend gemakkelijk schoon te maken. Ook heb je een enorme keus uit de stijl van de tegels. Je kunt kiezen uit keramische tegels of natuursteen tegels en vooral bij keramische tegels is de keuze uit kleur en motief aanzienlijk. Zo kun je je badkamer volledig betegelen naar jouw wensen en passend maken aan je interieurstijl.

Ook het plaatsen van tegels is relatief eenvoudig en met het juiste gereedschap kan ook een leek een mooie tegelwand maken. Een tegelstijl die momenteel een trend is zijn retrotegels.

 

Wat zijn retrotegels?

Vooral in oudere huizen is het een trend om deze terug te brengen in de originele stijl, maar met behoud van de moderne gemakken. Ook de badkamer kun je in originele stijl van de oude tijden terugbrengen met retrotegels. Dit zijn tegels die eruit zien als de oude tegels die 100 jaar geleden gebruikelijk waren. Kenmerken van retrotegels zijn dat de tegels vaak voorzien zijn van een fraai en kleurig motief. Vaak is dit een groter motief die over meerdere tegels verdeeld is. Wanneer de tegels dan geplaatst zijn, ontstaat er op de wand of de vloer een groot motief, vaak een ornament.

Een ander kenmerk is dat in het verleden deze tegels ook een kleiner formaat hadden. De huidige retrotegels worden vaak in allerlei maten aangeboden. Met een badkamer met retrotegels, waan je je in een badkamer uit de jaren 20 of 30 van de vorige eeuw.

 

Retrotegels bij Zanza

Wanneer je op zoek bent naar retrotegels, kijk dan eens op de website van Zanza.be. Zanza biedt een collectie hoogwaardige kwaliteit retrotegels aan, zodat je je ruimte weer terug in de tijd kunt brengen. Zanza biedt naast hoge kwaliteit, een goede service, lage prijzen en een snelle levering.