Kurkvloer

Kiezen voor een kurkvloer is eigenlijk een stukje natuur in huis halen. Het wordt gemaakt van de schors van de kurkeik, een boom die vooral in Spanje en Portugal voorkomt. Kurk is een materiaal wat uitstekend te gebruiken is als vloerbedekking, het straalt warmte, rust en klasse uit. Daarnaast heeft kurk ook nog eens een isolerende werking. Meestal krijgt de kurkvloer en vernislaag na het plaatsen, hiermee garandeert men de duurzaamheid van de vloer. Kurk heeft een antistatische werking en zal geen stof aantrekken. Mocht er vuil op liggen, dan zal dit er niet intrekken. Door de laklaag is het kurk eenvoudig schoon te houden.

Milieuvriendelijk en 100% waterdicht

Een kurkvloer straalt warmte uit en houdt ook warmte vast. U zult niet snel koude voeten krijgen op het kurk. Het is ook een milieuvriendelijk product, er hoeven geen bomen gekapt te worden voor een kurkvloer en hij is 100% biologisch afbreekbaar. De vloer is stabiel, duurzaam en heeft een lange levensduur. Zware objecten willen nog weleens een afdruk maken in het kurk. Door de veerkracht van het materiaal zal dit zich snel in de oorspronkelijke vorm herstellen. Deze veerkracht voelt u ook bij het lopen op kurk, alsof u op kussentjes loopt. Omdat kurk ook bestand is tegen water, kan eigenlijk overal voor een kurkvloer worden gekozen. De Hydrokurk van Zanza is 100% waterdicht.

Trendy én zeer betaalbaar

Een kurkvloer is trendy. Niet alleen omdat het een milieubewuste keuze is, maar ook door de vele goede eigenschappen en de warme uitstraling. Daarnaast is een kurkvloer bij Zanza ook nog eens betaalbaar door de lage prijzen. In de showroom in Antwerpen vindt u een uitgebreide collectie, zoals het hele assortiment van Wicander. Komt u gewoon eens kijken en laat u vrijblijvend adviseren door onze deskundige medewerkers. De lage prijzen en de snelle levertijden zullen u best bevallen.