Een plat dak?

Hiermee bedoel ik alle waterdichte, vlakke daken (veelal afgedicht met roofing of bitumen) waaronder een bewoonde ruimte (keuken, veranda etc…).

Omdat de ruimte onder het plat dak bewoond is, dient onder de waterdichting een thermische isolatie aanwezig te zijn die, zoals de term het zelf zegt, de bewoonde ruimte isoleert om de kou en het vocht buiten te houden.

Je mag op een plat dak ook geen tegels lijmen omdat het plat dak continu geventileerd dient te zijn. Dikwijls wordt dan een laag kiezel gestort die enkel de functie heeft de waterdichting van het plat dak bijkomend te beschermen.

Jammer eigenlijk want van op een plat dak kan je een perfect terras maken dat je vele uren buitenplezier zal bezorgen. Je moet enkel rekening houden dat het oppervlak geventileerd blijft dus kan een gelijmde plaatsing van tegels absoluut niet.

De oplossing?

Tegels geplaatst op tegeldragers. De tegeldragers worden op het dak geplaatst en zijn regelbaar in hoogte van minimum 3 cm tot maximum 31 cm. Het systeem van de plaatsing op een plat dak met tegeldragers is erg simpel en schade aan de tegels kan onmogelijk omdat de tegels los worden gelegd worden op, de in hoogte regelbare, tegeldragers. 4 opstaande scheidingen in hard – pvc op elke tegeldrager zorgen dat de open voegen tussen de tegels onderling steeds 2 mm bedraagt.

Voor de aansluiting aan de muurzijde bestaan speciaal daarvoor bestemde tegeldragers.

De berekening van het aantal tegeldragers doen wij voor u zodat u over de juiste hoeveelheid en type beschikt.

Eén zaak nog: welke tegel kan/moet er geplaatst worden?

Omdat de tegel zwevend (dwz niet hechtend wordt geplaatst) dient de tegel in dikte minstens 20 mm te zijn om voldoende draagkracht te hebben voor de te verwachten belasting (terrastafel, stoelen, springkasteel, bloembakken etc.).

Dit maakt dan ook dat, de voor deze plaatsing geschikte tegels die in doorsnee 60 cm bij 60 cm zijn, wat duurder uitvallen dan de dunnere volkeramische buitentegels die in doorsnee 9 à 10 mm dik zijn. U krijgt dan wel een tegel die onverslijtbaar is in de tijd, niet kan breken bij de standaard belasting en geen schade ondergaat bij extreme weersomstandigheden gedurende opeenvolgende jaren.

Het laatste grote voordeel is de éénvoud van de plaatsingstechniek. Iedere particulier die de handen uit de mouwen kan steken, kan zonder problemen de plaatsing van tegels op tegeldragers aan.

Mooi toch, de meestal verloren ruimte die een plat dak is geeft een belangrijke meerwaarde aan uw woning.  De oplossing staat tevens garant voor gegarandeerde zorgenloze buitenpret.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...
Door Zanza Tagged