Het valt niet te ontkennen dat houten vloeren (hetzij massief, samengesteld of fineerparket) geplaatst in een woning een belangrijke toegevoegde waarde heeft.

Echter een houten vloer heeft zijn eigenzinnige kantjes: zo zal je na verloop van tijd de vernislaag dienen te vernieuwen en is hout, gezien het een relatief zacht materiaal is, kras en vlekgevoelig. Je dient dus de vloer “voorzichtig” te gebruiken en een, aan het hout, aangepast onderhoudsprogramma te volgen.

Vandaag bestaat er een schitterend alternatief: het keramisch parket dat steeds vaker wordt verkozen boven “echt” hout en dus steeds meer wint aan populariteit.

De voordelen even op een rijtje waarom je zou kiezen voor een imitatie van parket in een keramische uitvoering ipv houten parket:

  1. Meer en meer wordt bij nieuwbouw en renovatie van vloeren een vloerverwarming voorzien. Duidelijk: in deze dure energietijden biedt het keramisch materiaal het hoogste rendement en is keramisch parket dus erg vriendelijk voor je budget maw keramiek geleidt de warmte beter dan hout.
  2. Vandaag is de techniek dusdanig geëvolueerd dat het zichtbaar onderscheid tussen hout en keramisch hout vrijwel onbestaande is. Esthetisch heeft het keramisch hout een even warme uitstraling en even een charmant uitzicht als hout. Het is zelfs zo dat de houtnerven voelbaar zijn in de structuur van het keramisch hout.
  3. Waar hout de neiging heeft om te verkleuren en nogal eens problemen heeft naar oppervlakte – slijtage is dit gegeven totaal onbekend bij de keramische versie, deze behoudt zijn oorspronkelijke kleur en is krasvast. Bovendien wordt het keramisch parket gekleefd op de ondergrond waardoor “kraken” van het parket uitgesloten is.
  4. Keramisch parket voelt zich perfect thuis in een vochtig miulieu en kan daarom zowel binnen (in de badkamer of de keuken) als buiten (op een terras) worden gelegd. Je kan er zelfs een inloopdouche mee betegelen indien je dat wenst.
  5. In de meeste gevallen is het keramisch parket qua prijs ook interessanter dan zijn houten tegenhangen en heeft de stenen versie een langere levensduur.
  6. Last but not least, qua onderhoud is keramisch hout veel onderhoudsvriendelijker dan zijn houten tegenpool.

Als je een fan bent van houtstructuren verdient het dus aanbeveling de aankoop van keramisch parket te overwegen gezien de overweldigende voordelen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...
Door Zanza Tagged