Meer en meer worden ecologie en gezondheid van belang bij het maken van keuzes en dit in elk leefdomein maar zeker waar het producten betreft die lange tijd in ons leven zullen zijn. Als gevolg hiervan stijgt de vraag naar de zogenaamde groene producten waarvan bij de aanmaak tot het uiteindelijke afgewerkte product rekening wordt gehouden met mens en milieu en omgeving.

U, als consument, heeft kwaliteitsdenken ontwikkeld en weet daarom welke zaken goed of slecht zijn voor u of uw omgeving. Algemeen is het zo dat keramische tegels tov andere vloerbekledingen, op basis van de samenstelling, vele voordelen heeft die niet altijd bekend zijn.

Hierna een samenvatting van de eigenschappen van keramisch materiaal en de lijmen om ze te plaatsen:

1. Geen uitstoot van schadelijke stoffen bij de productie van de lijmen voor tegels:

De cementgebonden “flex” -lijmen bestaan uit zand, cement en bindmiddelen. Dit mengsel is emissieneutraal en heeft geen invloed op de luchtkwaliteit. Het mengsel is oplosmiddelen vrij en kan dus geen ziekten of misselijkheid veroorzaken.

2. Volledig geurloos:

Keramische tegels kunnen na de productie ervan geen geuren, stoom of rook opnemen en dus ook niet afstaan aan de omgeving.

3. Bestand tegen schimmels:

De tegels van de huidige generatie zijn laag poreus dit wil zeggen dat het oppervlak extreem gesloten is en dat tegels uitstekende bescherming bieden tegen schimmels waardoor het gebruik ervan in vochtige ruimtes zoals sanitaire ruimtes, keukens optimaal is. Bovendien worden de huidige voegmortels (vb Weber Joint) voorzien van een anti – schimmelmiddel waardoor ook hier schimmels, bij normaal onderhoud, verleden tijd zijn.

4. Anti – allergisch:

Keramische tegels worden gebakken op erg hoge temperaturen (tussen 1.000°C en 1.500°C) waardoor een erg dichte oppervlaktestructuur ontstaat die allergische reacties op mijt bof stof uitsluit omdat deze zich niet op de tegel kunnen ontwikkelen.

Tegels zelf kunnen door hun aard en samenstelling onmogelijk zelf allergische reacties veroorzaken en zijn daarom zeer geschikt voor mensen die hieraan gevoelig zijn.

5. Tegels zijn uitstekende geleiders en slaan warmte prima op:

Daardoor zijn tegels bij uitstek ter verkiezen bij vloerverwarmingssystemen. Door de stralingswarmte worden de stookkosten verminderd  en de gelijkmatige warmteverdeling en de geringe temperatuurverschillen in de ruimte zorgen voor een behaaglijk gevoel. De verminderde luchtcirculatie belet tevens dat er minder stof rond dwarrelt en verbetert de luchtkwaliteit in de vertrekken.

Tijdens de winter slaan keramische tegels de warmte van de door het raam schijnende zon op, terwijl in de zomer de opgeslagen nachtkoelte zorgt voor een passieve afkoeling.

SAMENGEVAT zijn keramische tegels:

Duurzaam, robuust en hoog belastbaar, vuurvast, gebruiks- en onderhoudsvriendelijk en zijn tegels verkrijgbaar in een grote variëteit van vorm en kleur

TECHNISCH hebben keramische tegels volgende eigenschappen:

Kleurvast, anti – statisch, emissieneutraal, hygiënisch (geen voedingsbodem voor huisstofmijt of andere ziektekiemen, geurloos, warmtegeleidend en koel in de zomer

(vrij naar “Gezond wonen met keramiek Schlüter Systems)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1stem/men)Laden...
Door Zanza