Na de plaatsing en het voegen van je natuursteen dient in functie van het type plaatsing, gelijmd met natuursteenlijm op een gedroogde dekvloer (minimum 1 maand) of een plaatsing in een vers mortelbed ( minimum 3 maanden)  gewacht te worden voor met de definitieve reiniging kan worden gestart.

Voor die tijd mag u na het opleveren van de vloer enkel met een vochtig doek dweilen. In geen geval mag de vloer geschuurd worden met gebruik van veel water of detergenten.

De natuurlijke patine van uw vloer zal past na de definitieve schoonmaak verschijnen. Je zal dus geduld moeten oefenen voor je van het uiteindelijke karakter en van de volle schoonheid van de vloer of wand zal kunnen genieten.

(De gebruikte producten zijn deze van de fabrikant Berdy)

Informatieve video over de Berdy Producten:

Eerste stap na de plaatsing:

Het verwijderen van de cementsluier:

Na het plaatsen en het voegen van de vloer of wand blijft een residu van cementpartikels uit de voegmortel, natuursteenlijm of het mortelbed op het oppervlak van de natuursteen achter dat dient verwijderd.

Eerst en vooral het volledige oppervlak nat maken met zuiver water.

Indien u te maken hebt met een kalkhoudende natuursteen type arduin, marmer of witsteen:

Één liter Berdy Cena oplossen in 10 liter lauw water. Goed inschuren en 5 minuten laten inwerken. Nadien grondig naspoelen en droogdweilen.

In geval u een niet – kalkhoudende natuursteen (vb zandsteen, leisteen, graniet) hebt hetzelfde procédé toepassen maar ipv Cena het aangepaste product Berdy Cimex toevoegen in dezelfde hoeveelheid.

Verbruik is ongeveer 1 liter product met 10 liter lauw water voor 20 m2.
Het kan zijn indien de cementsluier hardnekkig is dat de behandeling een tweede maal herhaald dient te worden.

Tweede stap:

Tweede stap na de het verwijderen van de cementsluier van het natuursteen oppervlak is de grondige reiniging die moet gebeuren voor naar normaal onderhoud kan worden overgegaan.
Hier het product Berdy Clean Plus toepassen zoals hierboven beschreven bij het verwijderen van de cementsluier.

De laatste stap is het normale onderhoud van de natuursteen:

Vanuit zijn poreuze, zuigende aard heeft natuursteen nood aan “voeding en energie” en dit elke week.
Daarom dient de vloer iedere week gedweild (of licht geschuurd) met Berdy Floor Energy.
De verhouding op 10 liter lauw water bedraagt voor niet – zuigende ondergronden 1 dopje product voor poreuze vloeren is dit 3 dopjes.u

Indien je de natuursteen na het reinigen langdurig wenst te beschermen tegen indringing van olie, vet of water het product Berdy Im – Pregna + toepassen.

Indien oude waslagen (was, die aanwezig is in nogal wat onderhoudszepen voor natuursteen) van de natuursteen dienen verwijderd te worden Berdy Piraat gebruiken op dezelfde wijze als de cementsluierverwijderaar en het reinigingsproduct).

Indien dit reinigings- en onderhoudsprogramma strikt volgt, zal u jaren genot hebben van uw natuursteen.

Voor bijkomende vragen over onderhoud of problemen bij het onderhoud van uw natuursteen kan u via mail steeds terecht op info@www.zanza.be of kan u langskomen in de toonzaal te Borsbeek om het probleem te bespreken.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...
Door Zanza Tagged