Laten we de beide varianten even van dichterbij bekijken:

1. De Belgische blauwe steen wordt ontgonnen in Waalse steengroeves en is zowat het paradepaardje van wat België te bieden heeft op gebied van kwaliteit, afwerking, design en duurzaamheid.

Gevolg: je gaat “fort he real stuff” met eeuwen van bewezen kwaliteit en rigiditeit.

Voordelen?

  • Geen natuursteen is beter bestand tegen gure weersomstandigheden dan de blauwe steen
  • Steeds dezelfde constante kwaliteit zonder verrassingen of fouten in de steen
  • Uniek in zijn vorstelijk voorkomen met zijn grijs – blauwe tint
  • Onverwoestbaar met bewezen kwaliteit
  • Esthetisch diverse mogelijkheden naar formaat en afwerking van de toplaag

En de nadelen?

  • Ik dien eerlijkheidshalve te vermelden dat het prijskaartje de keuze nogal eens doet kantelen in het voordeel van de Aziatische variant

2. Komen we dus bij de Aziatische tegenhanger die veelal geproduceerd wordt geproduceerd in Viëtnam of China. Het gaat hier om een natuursteen met quasi hetzelfde esthetisch uitzicht als zijn Belgische tegenhanger maar daar houdt ook elke vergelijking op. De controle op de groeves waar de ontginning gebeurt is een stuk minder strikt. De steen is aan de basis een stuk poreuzer en verweert dus sneller. Ga er alvast vanuit dat je terras een minder lange levensduur zal hebben met de Aziatische versie van de blauwe steen.

Hou je echter van een “levende” blauwe kleur die snel kan veranderen dan is deze variant een prima keus ook en vooral gezien zijn prijskaartje tov de Belgische variant.

Besluit: u merkt dat beide blauwe stenen zo hun eigen voor – en nadelen hebben. Het zullen de verwachtingen zijn die je koestert tov je terrasvloer die gaan bepalen hoe diep je in de buidel wil tasten. Er is dus geen juiste keuze enkel de keuze die u als klant maakt op basis van de objectieve criteria die ik hierboven vermeldde.

Aan u de keuze…

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...
Door Zanza