Nieuwbouw wordt steeds duurder en de energieprijzen swingen de pan uit. Rede dus om niet nutteloos groot te bouwen. Bovendien bevinden heel wat te renoveren badkamers zich in appartementen van de jaren 60 en 70 waar met standaardmodules werd gewerkt en de badkamers meestal niet groter zijn dan 2 m bij 3 m.

Een kleine badkamer hoeft echter helemaal geen handicap te betekenen als je rekening houdt met een aantal inzichten en met de nodige creativiteit.

Wat zijn de aandachtspuntenpunten waar je het best op let?

1. In de meeste gevallen wordt geopteerd voor een douche. Indien je echter een ligbad wenst dan combineer je dit best voor een combinatie bad/douche. Plaats de douche in een hoek om plaatsverlies te beperken. Het douchescherm kies je transparant. Transparant glas doet immers de badkamer groter lijken.

2. Indien het toilet deel uit maakt van de badkamer plaats dan voorzie dan schabben en/of smalle hangkasten links en/of rechts van het toilet zodat je de aandacht afleidt van het sanitair en de opslagcapaciteit vergroot.

3. Gebruik indirecte LED-verlichting onder de rand van de douche of het bad en onder de badkamermeubels. De verlichting zal zorgen voor een aangename sfeer en benadrukt de ruimte in zijn grote.

4. Wat het badkamermeubilair betreft kies je best voor zwevende meubels. Hierdoor benadruk je de open oppervlakte van de vloer waardoor het geheel groter lijkt. Gebruik ook de hoogte van de muren om te werken met bij voorbeeld met zwevende kolomkasten die de ruimte benadrukken.

Er zijn nog een paar handige trucjes die je kunnen helpen om de badkamer zijn finaal “groot” cachet te geven. Zo kan je door het gebruik van lichte kleuren op de muren en vloeren de badkamer “vergroten”. Ook spiegels op de wan den hebben een vergrotend effect. Bijkomend is het goed om weten dat groot formaat tegels op wand en vloer de ruimte vergroten.

Twijfel je bij de inrichting van je badkamer dan kan je steeds bij Zanza.be terecht voor je vragen of beter plan ineens een bezoek aan de toonzaal te Borsbeek om je plannen te bespreken.

Tot binnenkort!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...
Door Zanza