Een nieuwe tegelvloer in één dag

Ben je je oude vloerbedekking beu? Is ze aan renovatie toe? Met het nieuwe systeem COREtec® STONE is dat in een handomdraai gebeurd. Zonder breken, zonder plakken. Je moet het zien om het te geloven.

De Belg verandert gemiddeld drie keer in zijn leven de vloeren in zijn leefruimte. Vaak kiezen we voor tegels: makkelijk in onderhoud, mooi van uitstraling, bijna onverslijtbaar. Geen wonder dat de meeste keukens en badkamers met tegels bekleed zijn, net als heel wat woonkamers en inkomhallen. Een bestaande (tegel)vloer vervangen is echter geen sinecure. Je kan wekenlang de ruimte niet betreden, er komt heel wat stof en breekwerk bij kijken. Een nieuwe chape laten uitharden, tegels lijmen, plintjes… Het lijkt wel eindeloos. Als je al een vakman vindt.

Dat kan beter, dachten ze bij COREtec

Dit oorspronkelijk Belgische bedrijf maakte eerder al furore in de wereld van parketvloeren met levensechte, hoogkwalitatieve houtimitaties. Nu zorgen ze voor een revolutie in de wereld van de keramische tegels met COREtec® STONE. Dit innovatieve product combineert het beste van twee werelden: de look & feel van een keramische tegel met het comfort en plaatsingsgemak van een zachte vloer. COREtec® STONE is verkrijgbaar in een reeks van natuurgetrouwe tegel- en steendecors

Gelegd op één dag

Annelies Ameel liet onlangs haar bestaande tegelvloer vervangen door een vloer van COREtec® STONE. Ze koos een design uit de nieuwe collectie van CERAtouch.

De vloer in onze hal was de enige die bij de verbouwingen niet vernieuwd was. Met twee kinderen en een druk professioneel leven zagen we het niet zitten om de vloer uit te breken en wekenlang in het stof en vuil te leven. Tot we in contact kwamen met de vloeren van COREtec.

Onze keuze viel op de nieuwe CERAtouch-lijn van COREtec® STONE, een vloer die heel gemakkelijk over een bestaande vloer te plaatsen is. Op amper één dag tijd hadden we een volledig nieuwe hal. En bovendien 100% waterproof en met zéér hoge krasbestendigheid. Als ik geweten had dat het in één dag kon, had ik al langer een nieuwe vloer in de hal.

Makkelijk gelegd

Het systeem is geniaal in zijn eenvoud. Door de onderlaag in kurk kan de COREtec® Stone op eender welke vlakke ondergrond worden gelegd. Het voordeel van de kurk is dat zelfs kleine oneffenheden worden weggewerkt. Het is dus niet nodig om de bestaande vloer op te breken. Eigenlijk zou elke doe-het-zelver zo’n vloertje kunnen leggen. In de praktijk kiezen 90% van de klanten voor het gemak (en het gunstige BTW-tarief van 6% bij renovatie) en laten ze de vloer leggen door een vakman. Je plaatselijke verdeler van COREtec kan je aan een vakman helpen. En in tegenstelling tot traditionele vloerders, is er voor deze vloerders geen lange wachtlijst.

Op de website van COREtec vind je de nodige filmpjes om jezelf in een handomdraai tot vloerder om te scholen. Dankzij het zelf uitlijnende kliksysteem is de plaatsing vaneen COREtec® Stone vloer snel en supereenvoudig. Er komt geen lijm bij kijken.

Keramische tegel

Wat is het geheim van deze klikvoeren die met het blote oog niet van keramische tegels te onderscheiden zijn, aanvoelen als keramisch materiaal (zij het minder koud) en – belangrijk – ook klinken als een stevige stenen vloer wanneer je erop loopt? Je kan je deze vloer best voorstellen als een sandwich die opgebouwd is uit een aantal lagen rond een kern van mineraal composiet.

Onderaan zit de onderlaag in kurk. Die zorgt niet alleen voor een perfecte geluidsdemping, maar is ook schimmelwerend. Een stabiliteitslaag zorgt voor extra stevigheid. Het natuurgetrouwe decor, niet te onderscheiden van echte keramische tegels wordt afgewerkt met een beschermende kras- en impactbeschermende toplaag.

Zanza, jouw specialist in Borsbeek

Ook de laatste nieuwe ontwikkeling in harde vloeren kan je vinden bij Zanza.be, als je dat maar weet! Van het volledige “Coretec”- assortiment hebben we alle stalen in de toonzaal. We kijken alvast uit naar je komst om kennis te maken met dit uitzonderlijke gamma. Tot snel, tot Zanza!

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1stem/men)Laden...
Door Luc Van Geyte