Tegels samen met de tegellijm en de voeg kunnen de waterdichting van de inloopdouche / badkamer niet verzekeren….

Er wordt dikwijls van uitgegaan dat in de badkamer de geplaatste tegels samen met de lijm en de voeg ook ineens zorgen voor de waterdichting in diezelfde badkamer.

Niets is echter minder waar: een tegel heeft (hoewel meestal beperkt) een zeker wateropnamevermogen, bovendien zijn de voegen en de tegellijm (gezien ze cementgebonden zijn) na hun droging beenhard en vertonen haarscheuren bij de veelvuldige schokken die ze ondergaan (open en sluiten van ramen en deuren, passeren vrachtwagens in de straat enz..).

De waterdichting dient dus onder de tegels te worden aangebracht. Indien deze ontbreekt en er duikt waterschade op in bij voorbeeld onderliggende verdiepingen of een aangrenzende kamer) dan zal de verzekering dit nooit als schadegeval aanvaarden.

De aan te brengen waterdichting op de ondergrond kan verschillende vormen aannemen. Een korte opsomming.

  1. Een waterdichte cementatielaag te plaatsen op de ondergrond type UP 310 W van Knauff.
  2. Een vloeibare pasta (synthetische harsen) aan te brengen in twee lagen met borstel en rol. In de hoeken wordt dan scheurband geplaatst. Een voorbeeld hiervan is de Weber.sys dry + Weber.sys flex band
  3. Een flexibel waterdichtingsmembraan en dampscherm dat met tegellijm wordt gekleefd op de ondergrond. Een goed voorbeeld hiervan is het Schlüter Systems Kerdi – systeem.

In ieder geval wat je ook kiest als oplossing voor de waterdichting in je te betegelen badkamer je kan ons steeds om gratis advies vragen door te mailen naar info@www.zanza.be of te telefoneren naar 03/322.00.41

We staan je graag met raad en daad bij bij de uitvoering van je projecten in nieuwbouw of renovatie.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 StarsLaden...
Door Zanza Tagged